vrijdag 18 januari 2019
     
 
Even voorstellen
Persoonlijke zorg
Werkwijze
Zegenend Helpen
Gemeente-coaching
Workshop schilderen
Tarief
Artikelen
Weblinks
Contact
 
Christelijke identiteit

Geloofsuitgangspunten
We geloven dat de schrift in haar originele vertaling, zowel het oude als het nieuwe testament, geheel en zonder gebreken is geïnspireerd door de Heilige Geest. Deze schrift is absoluut gezaghebbend voor de kerk.
We geloven dat er één God bestaat en dat deze enige God van eeuwigheid tot eeuwigheid bestaat in drie personen: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.
We geloven in zowel de absolute goddelijkheid als het volledig mens-zijn van onze Here Jezus Christus. We geloven dat Hij geboren is uit een maagd, dat Hij een leven zonder zonde heeft geleid, we geloven in de echtheid van Zijn wonderen, Zijn overwinnelijke en verzoenende dood, Zijn lichamelijke wederopstanding en Zijn hedendaagse bemiddelende rol in de hemel.
We geloven in de persoonlijkheid en godheid van de Heilige Geest. We geloven dat Hij leven geeft en dat Hij de gelovige heiligt, toerust en vertroost.
We geloven dat de mens in oorsprong zonder zonde geschapen is. De mens verviel, verleid door de Satan, tot zonde, en veroordeelde zichzelf daarmee tot een eeuwige scheiding van God.
We geloven dat de kerk als gemeenschap van de ware gelovigen het lichaam van Christus is. De huidige taak van de kerk is de aanbidding van God, de volmaking van de heiligen en de evangelisatie van de wereld.
We geloven in de persoonlijke en lichamelijk terugkomst van onze Here Jezus Christus om onze redding te voleinden en Zijn heerlijke koninkrijk te vestigen.


Bron : World Evangelical Fellowship
 
Psychopastorale zorg
Henk en Maria Minnen • Kamperfoelielaan 45 • 6713 ED Ede • 0318 614327 • info@psychopastoralezorg.nl
Christelijke identiteit - Referenties - Login - (c) 2006 - 2019